top of page

Dromen, durven en doen!

Hell yeah! Dromen, durven en doen! Hier mijn eerste blog op de nieuwe website over een kleine terugblik van 2018 en wat ik toch eigenlijk trots ben op waar ik sta, de toffe bruidsparen die ik allemaal heb ontmoet, de lieve mensen om mij heen die me toch weer wisten te raken met hun ideeën en adviezen, en mijn doelen die ik me dit jaar heb voorgenomen te gaan halen!


Wat een jaar is het geweest op het gebied van persoonlijke- maar ook zakelijke ontwikkeling. Dit jaar besloot ik om fulltime bruids- en boudoirfotograaf te worden en mijn vaste baan in het onderwijs op te zeggen. Ik besloot mijn eigen koers te varen, mijn hart te volgen en te doen waar ik goed ben: foto's maken! Creatief bezig zijn, in plaatjes denken, emoties vastleggen en onder de mensen zijn vind ik fantastisch. Ik heb altijd gevoeld en geweten dat mijn bruids- en boudoirfotografie een succes zou worden maar om dan daadwerkelijk je vastigheid op te zeggen en als fulltime zzp'er aan de slag te gaan voelt toch ongemakkelijk. En ja, buiten je comfortzone gaan en acties ondernemen, ook al zijn deze acties niet altijd gemakkelijk of vertrouwd, heeft mij laten zien dat werkelijk alles mogelijk is! Zolang je maar de juiste acties onderneemt, jezelf eindverantwoordelijk maakt voor jouw eigen koers van leven en angsten ziet als uitdagingen. Uit ervaring weet ik dat bovenstaand niet makkelijk is en dat het een proces betreft dat tijd nodig heeft, maar het start met bewustwording en het creëren van een bepaalde mindset. Een mindset waarin angst geen hoofdrol meer speelt en het leven niet draait om jezelf terug te vinden maar juist een leven waarin je jezelf weet uit te vinden en je zelf aan het roer staat. Is het makkelijk? Absoluut niet! Tot de dag van vandaag worstel ik vaak nog steeds om een juiste balans te vinden tussen werk en privé. Het "probleem" is namelijk dat ik heel veel leuk vindt en dus bewustere keuzes moet gaan maken in welke opdrachten me wel en niet passen. Nee durven zeggen.


Mijn gezin staat voorop! Zij zijn mijn steun en toeverlaat. Zolang ik doe wat ik leuk vind, ben ik een goede moeder en fijne partner. De lessen die ik mijn kinderen wil meegeven is dan ook dat je met passie en keihard werken je dromen kan waarmaken en dat er geen grenzen zijn. The sky is the limit!


Dit jaar staat in het teken van nog meer groei en volop actie! Naast mijn eigen bruiloften ben ik dit jaar een van de second shooters van Ralf Czogallik. Een mega eer want hij is voor mij een ware inspiratiebron. Mede dankzij hem ben ik tijdens een workshop in 2015, toen ik nog geen bruiloft had gefotografeerd, verder gegaan en ben ik mij gaan specialiseren in de bruids- en boudoirfotografie. Dat juist hij mij afgelopen november vroeg om in 2019 bruiloften met hem te gaan shooten voelde zo onwerkelijk. Kan iemand mij wakker maken? ;-)


"Learn from the best is the best practice!"


Daarnaast wil ik meer bloggen, foto's insturen naar verschillende internationale fotowedstrijden, kritisch laten kijken naar mijn werk en ook meer tijd besteden aan mijn boudoirshoots. Het winnen van een internationale fearless-award staat toch wel écht bovenaan de bucketlist!


En dan de persoonlijke groei...

Op de eerste plaats mijn vrije dagen met mijn gezin, vrienden en familie als eerste inplannen! Die dagen zijn heilig. Daar omheen plan ik mijn werk, werk ik hard en werk ik effectief. In deze moderne hightech wereld die gevuld is met informatie ben ik snel geneigd de focus te verliezen. Dit jaar ben ik mij meer bewust van mijn commitment en ga ik doelgericht te werk. Ik weet wat ik wil, ik weet ook dat het een lange weg is maar zoals veel lieve mensen om mij heen zeggen:


"Pris, slow the fuck down, be patient and enjoy the ride!"


En zo is het!


Fijne dag allemaal!
658 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


emmyfarrell
Jan 15, 2019

Wat gedreven, eerlijk en mooi geschreven. Ik ben ontzettend trots op je..big example you are! ♥️💪

Like
bottom of page